Friday, June 25, 2010

'THE' day :(


Salam. Today i woke up early and at 12 p.m berangkat pergi ke Airport , 2 kereta . Ateh and family pun ade except kucai . So , sebelum nak masuk , all of us ate at Mcd. Tak selera nak makan that time ! :(

Lepas dah salam2 , memang lah sedih nak tinggalkan family kan. :( So, sampai Kuching at 6 p.m and mama sewa kereta for 3 days and papa drive. I must get ready for tommorrow ! Wish me all the best fellas ! :)

Kenduri Doa Selamat




24.06.2010 , Thursday

Salam . Today , me and mama went to hospital cause ada appointment . Lepas tu pergi office mama nak print something. That evening , me and mama masak for kenduri doa selamat . We cooked variety of dishes seperti daging masak lemak , sambal udang , sayur goreng , and ayam goreng. My sis belikan cake sebab nak sambut birthday my bro sekali .

Sis Nazira ( gf my bro ) pun datang malam tu , siap bawa cheese cake lagi ! Yummy ! i ate a lot malam tu ! At 11 p.m baru start kemas bag ! thanks to my sis , ateh and mama ! pehh , banyak sungguh barang ! menimbun - nimbun ! haha :P


Wednesday, June 23, 2010

Puasa Ganti ( iii )

Tuesday , 22.06.2010

Salam. Today woke up at 5.15 a.m and sahur . I ate piece of bread and nescafe'. At 9.15 a.m me and mama went to Maybank cause nak buka my account, tapi tak boleh , kena ada ic betul baru boleh buat. Lepas tu pergi ke Bank Islam dekat Tesco and bayar yuran and buka my new account sekali. Banyak betul kena isi. So , mama pun ajar macam mana nak masukkan duit and keluarkan duit.

Lepas dah selesai , pergi ke office mama for awhile. We went to KLCC for awhile after that. Balik rumah at 1.13 p.m . I slept for 1 hour and berbuka at KFC with mama , papa and my twin sis. That night , mama booked hotel dekat Kuching cause this friday nak ke sana , sabtu pendaftaran . Waa,kejap nye dah bulan 6.. !

Tuesday, June 22, 2010

Puasa Ganti ( ii )

GENDANG GENDUT TALI KECAPI , KENYANG PERUT SUKA HATI ~





Monday , 21.06.2010

Salam. Today , woke up at 5.35 a.m and sahur with my mama and twin sis. Minum air putih je cause bangun lambat pagi tu. After that at 12 pergi ke Maybank nak buka account , tapi malangnya tak boleh baca my thumbprint , so orang Maybank tu suruh pergi JPN . Mama pun bawa pergi sana , sampai je ke tunggu orang2 JPN lunch , office buka at 2 p.m . So , we waited at tempat nak buat passport hari tu. At 2 p.m masuk and ambil number (449) , waited for 15 minutes and akak JPN tu suruh buat ic baru cause memang kena buat ic baru pun bila dah turn 18, masa tu juga lah kena ambil gambar semua . hurmm. dah la tak ready langsung !! dengan rambut tak berapa nak kemas. huhhh! ambil jelah ! and orang tu bagi ic sementara ( dalam bentuk kertas ) and ic sebenar siap dalam tempoh 1 bulan.

After dah siap ic , hari pun dah petang , mama cakap esok jelah buat account bank tu , sekarang ni pergi Low Yat nak tanye kat tempat Dell tu about my ' microsoft word ' product key. So , dah sampai , mama pun ckp ' mama rase , mama ade simpan CD microsoft word tu kat rumah , nanti kena cari ' i said okayyy . Kesian mama cause nak pergi Low Yat punya lah jam and cari parking punyalah susah ! grr ! sabar jelah that day , dah la puasa .

So , lepas tu balik rumah and kepala pening giler ! I slept for 1 hour . Then buka puasa mama buat air nescafe and we all ate kurma and cupcake. After solat , we all went to Ar - Rawsha . For the first time I went there. Mama and my twin sis dah pernah pergi sana. So , i ordered Lamb Chop and star fruit juice . YUMMY!!! so DELICIOUS ! sedap ! two thumbs up ! tapi balik rumah je , my brain freeze for awhile cause terlalu banyak makan woooo! haha! i ate panadol and sleep.

YEY ! lagi 3 hari nak puasa ganti ! :)

Monday, June 21, 2010

Friends

Good Luck for my friends yang akan sambung belajar at UiTM , Politeknik , STPM , and lain - lain !
Keep in touch and jumpa masa raya ( if sempat ) MISSING all of U ! and Congrats to my classmates :
: Amira Farhana ( UiTM , Kelantan , iT )
: Nuzul Ain ( UiTM , Pahang , Business )
: Fasihah ( UiTM , Kelantan , Business )
: Hanna ( UiTM , Perak , Per.Bdr & Wilayah )
: Fatimah Z. ( UiTM , Perlis , Account )
: Fatin ( UiTM , Melaka , Business )
: Dybaa ( UiTM , Melaka , MASSCOM )
: Radzilah ( Politeknik Shah Alam )
: Fatimah Azlan ( Politeknik Perak , Pemasaran )


LOVE YOU ALL !

Sunday, June 20, 2010

Cupcake :)







Salam. hari ni me , mama and my twin sis bake cupcake! saje nak try ! So , mama suruh sms Alia ( my cousin ) for the recipe. So , me and sis nora pergi beli creamer kat kedai. First time guna oven kat rumah , best ! senang je nak buat cupcake ni , ingat susah ! haha So , after dah bake , letak cream and design top cupcake tu ! fun ! :)

Saturday, June 19, 2010

Shopping :)







Salam. Today , bangun awal cause nak sidai kain. hehe :) . At 1.40 p.m , me mama and sis noreen went to Midvalley and Garden , SHOPPING! mama bought herself a handbag,shoes and blouses at Charles & Keith and Sembonia,while sis noreen bought handbag at Charles & Keith too.
I bought a pair of jeans . :) Mama pun belikan papa 4 helai tshirts dekat iSetan.
Then , we ate at Secret Recipe and Starbucks . Balik rumah at 7.40 p.m and sampai rumah at 8.30 p.m . Penat ! i loveeee my new jeans :) ,thanks MAMA ! love yaa !

Friday, June 18, 2010

Thursday, June 17, 2010

Picnic at Hulu Yam







16.06.2010 , Wednesday

TS

nad and yana
me and mama

nad , umi , mama and ateh


15.06.2010 , Tuesday

We all went to Times Square and ate at Lemon Grass . I drank hot milo. Lepas tu jalan2 here and there , and i bought 3 blouses . At 5 p.m balik rumah .

That night , 'the cik kiah's ' suruh anak dare's potong kan bawang and perap ayam cause esok nak pergi picnic dekat Hulu Yam.

Jalan - Jalan dengan Saudara Mara







Monday , 14.06.2010



Salam . hari ni plan nak pergi ke KLCC bridge tu. Tutup pulak hari isnin. Semua excited , lepas tu pergi ke Petrosains, pun tutup. We all ate at Signatures, KLCC. I ate happy meal ( beef burger ) and others ate mee , rice , western food.

Lepas dah kenyang , went to Parkson , Ateh bought a bag , and we all went to Lake Garden . Main dekat Playground tu! best ! Swing mcm dekat genting. haha :D , naik train and pergi ke Bird Park , buka , tapi mahal giler ! rm20 sorang. Kalau nak pergi sorang2 tak pelah.

Jalan - jalan ambil angin and went to a gerai minum nearby , and i drank sirap limau. Mula2 , ade serangga kat dalam air tu! Eeeuuuwww~ then pergi dekat pak cik tu mengadu , and tukar air baru.

After 2 hours dekat Lake Garden , balik rumah Ateh and my cousins pun swim except me. I took a lot of pictures that day. Have a look ;)

Sunday, June 6, 2010

KK Sale



Saturday , 5.06.2010




Salam . Today , i went to KK home deco mart with mama , ateh , sis noreen , adam aziz and khaliq. Sis nora pergi wedding kawan die. So , at 5 p.m pergi , sebelum tu pergi kenduri jiran sebelah nikah. I ate rice with variety of lauk. At KK , sis noreen beli hadiah kawan die kahwin. Then , ternampak kawan sis nora noreen , Jon and Yusri. Lepas tu sebelum balik rumah, me and mama singgah Mutiara beli satay for dinner cause Acu and family nak datang.

That night, after dinner , tengok gambar Langkawi dekat TV and watch video dekat my laptop ;P .


GO ! GOAL ! ;P

Hangout ( 6 )


Friday , 4.06.2010





Salam. My sis cuti hari ni , so , went to Petrosains , KLCC , with adam and aziz. Lunch , we ate at A&W, and masuk Petrosains. Bestlahh jugak! ramai budak sekolah hari tu. Then , at 3 p.m balik rumah and tidur.


Friday, June 4, 2010

Trip to Langkawi Island


Date : 27.05.2010 ( Thursday ) - 30.05.2010 ( Sunday )


Day 1

bro wan and key day
me , mama and papa
bro wan , sis noreen and sis nora



Salam.
That thursday morning , i woke up 'early' as usual and went to Time Square with my twin sis and we ate at Wendy's. After that , jalan2 and at 2 p.m went back home and bersiap2 untuk ke Langkawi. So, at 4 p.m , ateh and family datang except Khaliq cause die ade exam , balik lambat sikit. At 5.30 pm , we all naik van besar , kawan papa drive . Before nak ke Airport , isi minyak and ambil Khaliq dekat LRT Ampang bus stop.

Flight delay about 40 minutes tunggu, at 11.45 p.m sampai Langkawi and check - in bilik. Before nak tidur sempat lagi online and masukkan picture baru dekat Facebook. haha ;D


Day 2



Today, went breakfast and ate nasi lemak and hot dog. After that went to Cable Car Station and Taman Buaya.


Day 3

Pulau Beras Basah

We all naik boat and pergi ke Pulau Beras Basah and mandi. Semua mandi except mama and twin sis. After that , naik boat semula and pak cik tu bawak tengok burung helang and bukit dayang bunting. Best! Then , pergi ke Tasik Dayang Bunting , mandi kat sana. Wow! best mandi dekat 14 meter dalam tasik tu! Sape yang tak reti swim tu , kenalah sewa life jacket. haha. But me , sis nora , my bro and my cousins swim tanpa life jacket! , fuhh! dalam tuu! tapi mmg best mandi kat tempat dalam2 , rase macam ade shark! haha ;P

Lepas tu , balik and singgah kat 1 restoran ni. Pehh, service teruk giler. Waited for 1 hour nak tunggu air sampai! and waited for 2 hours nak tunggu makanan sampai and hasilnya , nasi ayam yang sejuk !! Papa pun marah ! and tak jadi makan kat situ. wakakaka! yang lagi sakit hati , kite dah marah2 die, die jawab ' xpe-xpe ' Arghhh! lagi lah we all bengang and terus pergi cari tempat makan lain. hahaha! apa punya olang! ;P

Jalan2 , then ternampak 1 kedai ni ' Restoran Selera Simpang Seafood' and makan ! nasib baik cepat kalau tak , tak tau lahh . hahaha. Dah la kelaparan lepas swim ;P


Day 4

Pantai Chenang
Langkawi Airport


Singgah Kuah and beli souvenirs and makanan sebelum balik KL . At 3 p.m pergi ke Langkawi Airport and waited there for 2 hours . Sebelum tu , sempat lagi online and beli bagasi baru dekat kedai Airport tu for me nanti nak ke Sarawak ! haha. 70% off ! At 6 p.m pun naik and sampai KL pukul 7 lebih and van pun datang hantar we all balik rumah! Penat !!! Sebelum tu , papa pergi beli makanan dekat Mutiara for dinner. Thanks mama , letakkan ubat for me ! ;)